Mönsterås kommun tar aktivitetsboxar från Piffl till Mönsterås och Blomstermåla.

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som möjliggör att städers invånare och besökare kan dela på aktiviteter direkt vid aktivitetsytor och näridrottsplatser.

– Vi tror att det här kan vara ett spännande och roligt sätt att uppmuntra människor till spontanaktiviteter, säger kommunalråd Anders Johansson (C).

Aktiviteter för alla direkt på plats
Aktivitetsboxarna ger tillgång till olika aktiviteter beroende på vart de är placerade, exemeplvis är boxen fylld med några basketbollar om den står vid en basketplan och några fotbollar om den står intill en fotbollsplan eller grönyta. Med Piffl behöver människor inte äga eller köpa någon utrustning för att få tillgång till en aktiv fritid.

- Många gånger när man befinner sig på en aktivitetsyta, så har man kanske inte med sig grejerna. Det här är något som stimulerar till spontanidrott bland både ungdomar och äldre. Det är för alla åldrar. Vi tänker både på våra egna invånare och turisterna som kommer till Mönsterås på sommaren. Vill de ha något att göra, så finns det aktiviteter, berättar Anders Johansson.

Så här funkar det
För att få tillgång till boxarna och dess aktiviteter laddar man ner Piffl i App Store eller Google Play. I appen finns även en aktivitetskarta som visualiserar alla områden där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man se vart närmaste basketplan, utegym och bouleplan finns.

  • Ladda ner Piffls app och hitta din närmaste box
  • Välj aktivitet
  • Spela
  • Lämna tillbaka

Kostnaden för att hyra aktiviteter från Piffl är 10 kronor i startavgift och därefter 10 kronor per timme.

- På det viset kan man spela olika spel även om man inte har utrustningen med sig. Om vi ser att något spel inte är så populärt så byter vi ut det och prövar något annat. Vi tror att det här kan bli riktigt bra, fortsätter Anders Johansson.

Fyra aktivitetsboxar
Två av boxarna har placerats i anslutning till Krungårdsskolan i Blomstermåla och två har placerats vid grönytan nere vid hamnen i Mönsterås.

- Jättekul att Piffl nu finns i Mönsterås och Blomstermåla! Vi ser fram emot att bidra till attraktiva utemiljöer som inspirerar människor till mer aktivitet och rörelseglädje, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.