Nu kan invånare och besökare i Västerviks kommun öka sin rörelseglädje och gemenskap genom att dela på spel- och sportutrustning. Hela 10 Piffl boxar är fyllda med aktiviteter att nyttja i stadens utemiljö kommer att placeras ut i kommunen.

Christian Svensson, folkhälsa och klimat planerare på Västerviks kommun vill genom Piffls aktivitets boxar skapa bättre förutsättningar för spontan rörelseglädje. Han vill även underlätta till fysisk aktivitet och spontana lekar vilket ökar möjligheten att uppnå en positiv känsla av sammanhang i kommunen.

Boxarna kommer att placeras ut bland annat vid Stadsparken, Enebergsfältet och vid Ludvigsborgsskolan.

Piffl möjliggör ökad tillgång till rörelse
Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitets boxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Långsiktigt mål

Västervik kommun tror även att denna satsningen kommer att skapa ett mervärde i ett förändrat konsumtionsbeteende och vara en möjliggörare till ett större användande av spontanytor. Med Piffl på plats kommer fotbollar, basketbollar, kubb, spikeball och annan utrustning finnas tillgänglig för alla att dela på.

Piffl finns nu på över 30 orter i Sverige.
- Vi är så glada över att Västervik kommun vill förenkla spontan aktivitet och inspirera delande genom att ge tillgång till utrustning vid sina aktivitetsytor. För oss är det en självklarhet att man vid en basketplan också borde ge tillgång till några basketbollar som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Så här funkar det

  • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.