Nu kan invånare i Malmö Stad och besökare i den vackra Hyllievångs Parken i Malmö njuta av rörelseglädje och gemenskap genom att dela på spel- och sportutrustning.

Jag hade redan sett en Piffl box i en park och tyckte det var en fantastisk idé och undrade varför vi inte hade det ännu i Malmö Stad. Det finns ett stort utbud av olika typer av utrustningar som passar perfekt på de olika aktivitetsplatserna vi har i Hyllievångsparken. Plus att man kan anpassa sortiment till målgrupp och läge efterhand. Vi gillar flexibiliteten som Piffl konceptet har och hoppas att Hyllieborna också kommer att uppskatta boxen så som vi gör, säger Justine Giraud, projektledare Fastighets- och gatukontoret, Malmö Stad.

Piffl möjliggör ökad tillgång till rörelse
Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Hyllievångsparken
Hyllievångsparken är Hyllies egen stadsdelspark och kommer att bli lika stor som Malmö Folkets park. Här ges plats för lek, odling och umgänge, fruktlund och blomsterängar. På sikt blir den norra delen också parkens hjärta med café och växthus – en social plats som kan användas för olika ändamål året om som bland annat två beachvolleyplaner. Längre söderut blir parken mer naturlik, med klätterskog, hagmark och längst i söder kommer framtidsskogen.

Piffl finns nu på över 30 orter i Sverige
- Vi är så glada över att Malmö Stad vill förenkla spontan aktivitet och inspirera delande genom att ge tillgång till utrustning vid Hyllievångsparken. För oss är det en självklarhet att man vid en volleybollplan också borde ge tillgång till några volleybollar som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Så här funkar det

  • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.