Nu kan invånare och besökare i Sollentuna kommun öka sin rörelseglädje och gemenskap genom att dela på spel- och sportutrustning. Tre aktivitetsboxar som är fyllda med aktiviteter för att nyttja i stadens utemiljö från Piffl har placerats ut i kommunen. En satsning från Sollentuna kommun för att möta den stora efterfrågan på utemiljöer som kom i samband med pandemin. Nu har invånarna möjlighet att aktivera sig utomhus på sina egna villkor. Boxarna kommer att placeras ut vid Rösjöbadet, Malmparken samt Edsbergs Sportfält.

Piffl möjliggör ökad tillgång till rörelse
Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Långsiktigt mål
Sollentuna kommun har ett långsiktigt mål att försöka aktivera målgrupper som inte tidigare haft möjlighet till denna typ av rörelse och gemenskap. Med Piffl på plats kommer fotbollar, basketbollar, kubb, spikeball och annan utrustning finnas tillgänglig för alla att dela på.

- Vi valde PIFFL för att det möjliggör fysisk och spontan aktivitet i alla åldrar! Vi hoppas att vi ska nå ut till fler som inte deltar i organiserad idrott normalt sett. Vi hoppas och tror att detta kommer uppskattas bland Sollentunaborna, säger Adam Lindblom, Enhetschef Drift, Anläggning & Idrott.

Piffl finns nu på 29 orter i Sverige
- Vi är så glada över att Sollentuna kommun vill förenkla spontan aktivitet och inspirera delande genom att ge tillgång till utrustning vid sina aktivitetsytor. För oss är det en självklarhet att man vid en basketplan också borde ge tillgång till några basketbollar som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.


Så här funkar det:
- Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
- Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
- Lämna tillbaka
- Kostnaden är 10 kr per timme.