Nu kan gäster och invånare som besöker Granuddens badplats i södra Färjestaden äntligen Piffla. Granuddens badplats har flera platser för aktiviteter. På området finns en läktarförsedd beachplan för fotboll och volleyboll, ett utegym med nio träningsredskap, en lekplats och en grillplats. Här finns också sommartid servering och toaletter. En satsning från Mörbylånga kommun där de vill att så många barn och ungdomar ska ha tillgång till en aktiv fritid.

Piffl möjliggör ökad tillgång till rörelse
Piffl är en tjänst för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Tillgång för alla
”Vi vill bidra till att så många barn och ungdomar som möjligt har tillgång till en aktiv fritid. Därför är Piffl ett bra tillskott där barnfamiljer, eller ungdomar som inte har tillgång till egen utrustning för strandlekar, på ett enkelt, smidigt och billigt sätt kan aktivera sig på badplatsen, " säger Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare, Mörbylånga kommun

Piffl finns nu på över 30 orter i Sverige
- Vi är så glada över att Mörbylånga kommun vill öka möjligheten till en aktiv fritid för sina invånare och besökare. För oss är det en självklarhet att man vid en beachvolleybollplan också borde ge tillgång till några volleybollar som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Så här funkar det

  • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.