Boxarna är tänkta att förenkla möjligheten till spontan aktivitet och rörelse och är en del av Halmstads kommuns satsning för en aktiv fritid.

Piffl ger tillgång till spel-, sport- och träningsutrustning i stadens offentliga utemiljöer för att inspirera till mer rörelse och gemenskap i samhället. Genom att tillgängliggöra utrustning direkt vid aktivitetsytor och näridrottsplatser vill Piffl tillsammans med Halmstad kommun öka användningen av ytorna samt inspirera till en minskning av konsumtion och en öka tillgången till delningsmöjligheter av aktivitetsutrustning.

  • För oss är det viktigt att främja folkhälsan och att både våra invånare och besökare ska kunna ha en aktiv fritid. Att investera i Piffl är ett av flera olika initiativ vi arbetar med och vi hoppas de kommer att inspirera till rörelse, säger Pernilla Holmén idrotts- och fritidshandläggare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Till att börja med kommer de fem boxarna att placeras ut vid stränderna i Tylösand och Östra stranden samt vid multiarenan på Andersberg och i Norre katts park. Efter sommaren kommer alla boxar, förutom den på Andersberg som är permanent, att placeras ut på nya platser i kommunen. Innehållet i boxarna kommer att anpassas efter platserna där de är placerade och kan komma att förändras efter hand.

- Vi är så glada över att Halmstad kommun brinner för spontan aktivitet och folkhälsan lika mycket som vi gör, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Så här funkar det

  • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.