Detta innebär nu att Pifflboxar finns på sju av Akademiska Hus campus runt om i landet. Nu går det att Piffla vid Lund LTH, Alnarp SLU, Campus Frescati, Solna, Uppsala BMC, Ultuna SLU, samt vid Högskolan i Gävle.

Mer rörelse på campus.
Piffl ger tillgång till spel-, sport- och träningsutrustning i stadens offentliga utemiljöer för att inspirera till mer rörelse och gemenskap i samhället. Genom att tillgängliggöra utrustning direkt vid aktivitetsytor och näridrottsplatser vill Piffl tillsammans med Akademiska Hus öka användningen av ytorna samt inspirera till att öka tillgången på delningsmöjligheter av aktivitetsutrustning.

  • Vi på Akademiska Hus ser fram emot att se ökade utomhusaktiviteter på vårt campusområde, både genom spel som träning, vilket Piffl tillhandahåller. En fördel med Piffl är även att aktiviteterna kan skräddarsys så det blir ett komplement till befintligt område, säger Meliina Lara Matikainen, Fastighetsförvaltare på Akademiska Hus.

Så här funkar det:
Piffl är en delningsplattform för sport- och fritid som ger tillgång till aktiviteter i städers offentliga utemiljöer. Genom en app får invånare och besökare tillgång till aktivitetsboxar fyllda med utrustning.

Kostnaden för att hyra aktiviteter från Piffl är 10 kronor i startavgift och därefter 10 kronor per timme.

Boxarna är fyllda med klassiker som basket, fotboll, boule och kubb, men innehåller också nya aktiviteter som spikeball och träningsutrustning som kettlebells. Vilka aktiviteter som finns i respektive box ser man enklast i Piffls app.

Fortsatt bra samarbete.
– Vi tycker såklart att det är fantastiskt roligt att Akademiska Hus fortsätter att värdera rörelse och gemenskap i sina miljöer. Vi ser fram emot att bidra till en socialt attraktiv campusmiljö där människor får och tar fler chanser att röra på sig. I farten som delningsekonomi växer fram tror vi det kommer att bli standard att en basketbollplan också ger tillgång till några basketbollar i framtiden, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.