Nu finns Piffl tillgängligt i Järfälla kommun
Nu kan gäster och invånare i Järfälla kommun Piffla i sommar! Två aktivitetsboxar som är fyllda med aktiviteter att nyttja i stadens utemiljö från Piffl har placerats ut i kommunen. Piffl boxarna kommer att finnas vid Jakobsbergs Bussterminal och i Kalhällsparken året runt. En satsning från Järfälla kommun för att öka tillgängligheten för en aktiv fritid och gemenskap i kommunen.

Piffl möjliggör ökad tillgång till rörelse och gemenskap
Piffl är en tjänst för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Tillgång för alla
“Vi har valt Piffl för att aktivera platser och ge möjlighet till spontanidrott. Vi hoppas att kommuninvånarna ser detta som ett positivt inslag i den offentliga miljön och att de kommer att nyttjas mycket,” säger Tanja Peters, Parkförvaltare, Järfälla Kommun.

Piffl finns nu på över 30 orter i Sverige
- Vi är så glada över att Järfälla kommun vill öka möjligheten till en aktiv fritid för sina invånare och besökare. För oss är det en självklarhet att man vid en beachvolleybollplan också borde ge tillgång till några volleybollar som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Så här funkar det

  • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.