Nu kan gäster och invånare som kommer till Norrköping hitta PIFFL boxar på ytterligare fyra platser i kommunen. Boxarna finns nu utplacerade och redo att användas i den nyrenoverade Lagerlundaparken, Folkparken, Vasaparken och Inre Hamnen. Aktiviteter som spikeball, kubb och hopprep finns redo att användas för att främja rörelseglädjen & spontanidrotten i kommunen. PIFFL finns sedan tidigare även vid Getängen, Himmelstalundsbadet samt vid Medley Centralbadet.

PIFFL möjliggör ökad tillgång till rörelse
PIFFL är en tjänst för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom PIFFLs app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Främja gemenskapen
“Vi valde PIFFL på grund av att det är en enkel lösning för allmänheten att förenkla spontan aktivitet och det främjar rörelseglädje och gemenskap i våra parker. Vi tror att det är många som kommer att nyttja dessa aktiviteter då det är något som saknas i dag i våra parker,” Johan Lewander, landskapsingenjör, Samhällsbyggnadskontoret, Norrköpings kommun.

PIFFL finns snart på över 40 orter i Sverige
- Vi är så glada över att Norrköpings kommun vill öka möjligheten till en aktiv fritid för sina invånare och besökare. För oss är det en självklarhet att man vid en park också borde ge tillgång till några fotbollar och kubb som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av PIFFLs grundare.

Så här funkar det

  • Ladda ner PIFFL i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.

Läs mer om PIFFL här!