Lagom till sommaren har Piffl kommit till Landskrona stad med fyra aktivitetsboxar fyllda med spel- och sportutrustning. En ny satsning för att förenkla spontan aktivitet och rörelse inom kommunen.

Piffls aktivitetsboxar ska ge Landskronaborna fler möjligheter att testa aktiviteter i kommunens offentliga utemiljö utan att själva behöva äga eller köpa utrustning.

Genom Piffls app får invånare och besökare tillgång till spel- och sportutrustning vid Slottsparken, Karlslundsparken, Lill-Olas och multiarenan mittemot Tycho Brahe-museet på Ven.

Lärare och fritidspedagoger inom kommunen kommer ha fri tillgång till Pifflboxarna och alla dess aktiviteter för att spontant eller planerat utföra aktiviteter.

- Vi vill sänka trösklarna för rörelse. Det här är en i raden av flera insatser vi gör föratt flera ska kunna vara aktiva. Förra året öppnade vi Fritidsbanken där man kan lånautrustning, och nu sätter vi ut aktivitetsskåp där man till exempel kan hyra en disc omman vill spela discgolf, säger Håkan Zetterstrand, avdelningschef bad ochanläggning på teknik- och fritidsförvaltningen.

Innehållet i Pifflboxarna anpassas efter platsen och människorna omkring den. Skulle det efterfrågas aktiviteter som inte finns i boxarna till en början kommer innehållet ses över och ändras. 

- Vi är så glada att Piffl nu finns i Landskrona och kan möjliggöra en aktiv fritid till alla invånare och besökare. Vi hoppas att Piffl inspirerar till mer aktivitet i den offentliga utemiljön och på så sätt bidrar till ett friskare samhälle, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.