Piffl i Augustenborg.

MKB Fastighets AB tar in två aktivitetsboxar från Piffl för att främja rörelseglädje i Augustenborg och Gullviksborg.

Piffl är en delningsplattform för sport- och fritid som ger tillgång till spel- och sportutrustning i städers offentliga utemiljöer. Genom en app får invånare och besökare tillgång till Pifflboxar fyllda med roliga aktiviteter som exempelvis kubb, basket, fotboll och boule.

- MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsföretag. Med nästan 26 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler är vi det största fastighetsbolaget i Malmö. I Ekostaden Augustenborg där delande och trygghet står i fokus kommer en Pifflbox att vara placerad, säger Maria Lundgren, fastighetsförvaltare och Louise Wide-Swensson, bosocial utvecklare på MKB.

MKB vill att Piffl ska bidra till aktivitet och gemenskap

- I vårt gröna område hoppas vi på att främja rörelseglädje, aktivitet och gemenskap genom delande. Med närhet till skola, seniorboende och flera aktivitetsytor i området ser vi fram emot att våra kunder ska kunna träffas och umgås, samt skapa många positiva möten, säger Maria Lundgren, fastighetsförvaltare och Louise Wide-Swensson, bosocial utvecklare på MKB.

En till Pifflbox kommer placeras ut nästa år

I början av nästa år kommer MKB placera ut en till Pifflbox, området är däremot inte bestämt än.

- Jättekul att MKB tar Piffl till Malmö! Vi ser fram emot att bidra till en attraktiv utemiljö i Augustenborg och Gullviksborg. Vi hoppas att Piffl ska inspirera lek, aktivitet och gemenskap, säger Dennis Axelsson, en av Piffls två grundare.

Ladda ner Piffls app i App Store eller Google Play för att se vilka aktiviteter som finns i respektive box.