I veckan fick Kungsbacka kommun sina första aktivitetsboxar från Piffl

Piffl är en delningsplattform som ger tillgång till spel- och sportutrustning direkt vid städers aktivitetsytor och näridrottsplatser. Genom att tillgängliggöra utrustning direkt på plats vill Piffl förenkla rörelse och ge människor fler möjligheter att testa aktiviteter, utan att behöva äga eller köpa någon utrustning. Spikeball, slackline, möllky, mega-jenga och speedminton är exempel på aktiviteter som kan finnas i aktivitetsboxarna. Det finns även klassiker som fotboll, frisbee, basketboll och kubb.

Man får tillgång till aktivitetsboxarna genom att ladda ner Piffls app gratis i App Store eller Google Play. Kostnaden för att hyra aktiviteter är sedan 10 kronor i timmen.

Aktivitetsboxarna är placerade vid Kungsbackaskogen och Idrottsparken som är två populära aktivitetsområden för både vuxna och barn. Kungsbackaskogen är ett skogs- och aktivitetsområde där det finns en discgolfbana och en stor gräsyta för bollspel och andra aktiviteter. Idrottsparken ligger i anslutning till Kungsbackas ishall och erbjuder flera olika aktiviteter med skatepark, utegym, hinderbana och en stor aktivitetsyta. 

- Vi är väldigt glada över att Kungsbacka kommun satsar på spontanidrotten genom att ge tillgång till utrustning direkt på plats. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera Kungsbackas alla invånare och besökare till mer lek, spel och aktivitet i den offentliga utemiljön, säger William Nimbs, en av Piffls grundare.