Piffl ska inspirera till mer rörelse och aktivitet i Jönköpings kommun

Piffl är en delningsplattform som ger tillgång till spel- och sportutrustning vid städers aktivitetsytor. Genom Piffls app får invånare och besökare åtkomst till aktivitetsboxar fyllda med utomhusspel och aktiviteter att nyttja i stadens utemiljö. 

Jönköpings kommun har tagit in fyra aktivitetsboxar från Piffl

Aktivitetsboxarna är placerade vid Stadsparken, Friaredalen, Vätterstranden och Oset. Satsningen ska förenkla spontanidrott i Jönköping och ge alla möjlighet till en aktiv fritid i sitt närområde. 

Innehållet i aktivitetsboxarna anpassas efter platsen och människorna omkring den. Exempelvis kommer det finnas några volleybollar i boxen om den står i anslutning till en beachvolleyplan och basketbollar om boxen står vid en basketplan. Aktiviteterna i boxen justeras efterhand beroende på vilka som är mest populära. 

I Piffls app kan man se vart man kan aktivera sig i sitt närområde och vilka aktiviteter som finns i respektive box. Appen går att ladda ner i App Store eller Google Play.

- Vi är så glada över att Jönköpings kommun vill förenkla spontanidrott med Piffl! Nu får alla, oavsett vilken utrustning man äger eller inte, möjlighet att testa nya aktiviteter i stadens utemiljö. Vi hoppas att tillgången av spel- och sportutrustning direkt på plats ska sänka tröskeln till aktivitet och rörelse, säger William Nimbs, en av Piffls grundare.