Yana Zlatanova och Hiva Moghaddam testar speedminton, en av aktiviteterna från Piffls aktivitetsbox.

Högskolan Kristianstad har tagit in en aktivitetsbox från Piffl för att förenkla aktivitet och rörelse på campus.

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till spel- och sportutrustning vid städers aktivitetsytor. Genom att tillgängliggöra utrustning direkt på plats vill Piffl förenkla rörelse och ge människor fler möjligheter att testa nya spännande aktiviteter utan att behöva äga eller köpa någon utrustning. 

Piffl på Högskolans campus

Idag kom Piffls aktivitetsbox till Högskolan Kristianstad. Aktivitetsboxen är fylld med roliga aktiviteter som bland annat speedminton, volleyboll och fotboll. Studenterna får tillgång till alla aktiviteter genom Piffls app som laddas ner i App Store eller Google Play.

– Jag har sett att Piffl finns på andra campus och att det inte fanns någonstans i Kristianstad. Vi vill ha ett levande campus här, så jag tänkte att det kör vi på, säger Magnus Ahlrot, fastighetschef på Högskolan Kristianstad.

Mer aktivitet på campus

Yana Zlatanova och Hiva Moghaddam har flyttat till Kristianstad för att plugga Software Development. De är båda engagerade i styrelsen för Högskolan Kristianstads idrottsförening (HKIF) och tror att Piffl kommer bidra till mycket aktivitet på campus.

– Vi har tänkt ha lunchaktiviteter på campus med vår studentförening, så detta kommer verkligen perfekt! Nu kan vi bara låna saker från boxen, säger Yana.

– När vi inte har undervisning så kan vi stanna kvar på campus. Om studenterna får veta om det så tror jag att aktiviteterna kommer att användas, säger Hiva.

Först ut i Kristianstad

Piffl finns just nu i 21 städer i Sverige men aktivitetsboxen på Högskolan Kristianstads campus är den första i Kristianstad. 

- Jätteroligt att Högskolan Kristianstad vill ge fler möjligheter till aktivitet direkt på campus! Vi ser fram emot att bidra till ett attraktivt campusområde där studenterna kan mötas genom olika aktiviteter så fort schemat tillåter, säger William Nimbs, en av Piffls två grundare.