Nu kan invånare och besökare dela på spel- och sportutrustning på Lidingö. En aktivitetsbox från Piffl har placerats vid Hersbyhallen och är fylld med aktiviteter att nyttja i stadens utemiljö. En satsning från Lidingö stad för att förenkla rörelse och spontan aktivitet.

Piffl möjliggör delande

Piffl ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Aktiviteter vid Hersbyhallen

Vid Hersbyhallen finns flera aktivitetsytor, bland annat en basketplan och en fotbollsplan. Med Piffl på plats kommer fotbollar, basketbollar och annan utrustning finnas tillgänglig för alla att dela på.

Första aktivitetsboxen på Lidingö

Piffl finns på 26 orter i Sverige, aktivitetsboxen vid Hersbyhallen är den första på Lidingö.

- Vi är så glada över att Lidingö stad vill förenkla spontan aktivitet och inspirera delande genom att ge tillgång till utrustning vid Hersbyhallen. För oss är det en självklarhet att man vid en basketplan också borde ge tillgång till några basketbollar som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Så här funkar det

  • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr i startavgift och sedan 10 kr/timme