Alingsås kommun har tagit in en aktivitetsbox från Piffl till Nolhaga Parkbad. 

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till spel-, sport- och träningsutrustning i städers offentliga utemiljöer. Genom att tillgängliggöra utrustning direkt vid aktivitetsytor vill Piffl förenkla aktivitet och inspirera till delande.

Nytt utegym i Alingsås

I slutet av november planeras ett nytt utegym att vara klart på baksidan av Nolhaga Parkbad i Alingsås. En rosa aktivitetsbox från Piffl är redan på plats i anslutning till gymmet. I boxen finns kompletterande träningsutrustning, exempelvis TRX-band, kettlebells och fria vikter. Kubb, ringspel och spikeball finns också i boxen.

Piffl ska inspirera aktivitet och delande

- Piffl blir ett spännande tillskott hos Alingsås kommun som värnar om ett aktivt liv för alla. Att vi också kan inspirera till att hushålla resurser genom delande och ge alla möjlighet att delta i aktiviteter för en billig peng ser vi väldigt positivt på, säger Jan Wärn, verksamhetschef, anläggning och fritid, Alingsås kommun. 

Invånare och besökare i Alingsås får tillgång till aktivitetsboxen och dess utrustning genom att ladda ner Piffl i App Store eller Google Play. Lärare och fritidspedagoger i Alingsås kommun har fri tillgång till alla aktiviteter i boxen. 

Aktivitetskarta

Utöver aktivitetsboxen fylld med utrustning kommer Piffl mappa ut aktivitetsytor i Alingsås så att invånare och besökare enkelt kan navigera sig till närmaste utegym, basketplan, fotbollsplan etc. Aktivietskartan är en del av Piffls app. 

- Jättekul att Piffl nu finns i Alingsås! Vi ser fram emot att bidra till ett ökat delande där alla kan testa nya aktiviteter utan att behöva köpa eller äga någon utrustning. Vi hoppas att Piffl ska förenkla aktivitet och inspirera till mer rörelse i Alingsås utemiljö, säger Dennis Axelsson, en av Piffls två grundare.

Så här funkar det

  • Ladda ner appen Piffl
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr i startavgift och sedan 10 kr/timme