Brännboll

Brännboll

Slagträn, en tennisboll och ett stort glatt gäng är allt som behövs för en lyckad brännbollsmatch. Är ni bara några stycken? Träna in slagtekniken för att säkra nästa vinst. 

Regler

En brännbollsmatch spelas mellan två lag som turas om att vara inne- respektive utelag. Den som slår bollen (slagmannen) brukar få tre chanser på sig att träffa innan det är nästa spelares tur.

Om en innelagsspelare befinner sig mitt emellan två koner, när utelaget lyckats få bollen till sin brännare, som trampar på brännplattan och ropar bränd, blir den innelagsspelaren bränd. Brända spelare måste gå tillbaka till senast passerade kon och utelaget får poäng. Om alla innelagsspelare är utebrända erhåller utelaget extra poäng utöver eventuella brända spelare. 

Innelaget får poäng för varje deltagare som har tagit sig runt banan och tillbaka in i ledet. Om hela varvet klaras på eget slag, så kallad frivarv, ger det fler poäng än att bara komma in i ledet.

Förutom genom att bränna kan utelaget också ta poäng genom att fånga den utslagna bollen innan den hunnit röra marken, en lyra. Ibland skiljs det mellan enhandslyror och tvåhandslyror i poängsättning.

Speltid: 2x12 minuter

Poäng:
1p för inkommen spelare
6p för varvning
1p för bränning innan andra konen (se bild)
1p för lyra
3p för enhandslyra
5p för utebränning av innelaget + poäng för eventuellt brända spelare

Med stöd av

Almi logotyp
Vinnova logotyp
Connect Sverige logotyp
coompanion-2
Västra Götaland Regionen logotyp
Founders Loft logotyp

Kontakta oss

Support: +46 10 204 00 66
Huvudkontor: +46 10 204 00 65

Email: info@piffl.se

Vera Sandbergs Allé 5B
411 33  Göteborg

Integritetspolicy   Användarvillkor   Copyright © 2021 Open Play AB