basketboll

Basketboll

Dribbla, passa och gör mål i korgen. Baket, basketboll eller korgboll, kärt barn har många namn. Nedanför finns grundregler till en basketbollmatch samlade. Hitta närmaste plan och sätt igång!

Regler

Basket spelas med fem spelare åt gången på plan. Positioner inom basket är guard, center och forward, motsvarande back, mitt- och anfallsspelare.

En spelare med bollkontroll har rätt till en dribbling. När den är avslutad får inte en ny dribbling startas. När bollen berörs med bägge händerna efter en dribbling räknas den som avslutad.

När en bollförare avslutat sin dribbling har denna rätt att rotera runt en fot. Den fot som behålls stationär räknas som roteringsfoten och runt den har spelaren rätt att snurra obegränsat. Tar spelaren ett steg med roteringsfoten utdöms stegfel. I samband med passning eller skott kan det dock vara tillåtet att lyfta foten från golvet, förutsatt att den inte sätts ner igen.

Tar ett lag för lång tid på sig att komma till avslut går bollen över till motståndarna.

Om bollen sätts i motståndarnas korg inifrån korgområdet ges 2 poäng. För distansskott (6,75 m bort eller längre) ges 3 poäng.

Med stöd av

almi_bw
vinnova_bw
connect_bw
coompanion-2
vgr_bw
founders_loft

Kontakta oss

Support: +46 10 204 00 66
Huvudkontor: +46 10 204 00 65

Email: info@piffl.se

Vera Sandbergs Allé 5B
411 33  Göteborg

Integritetspolicy   Användarvillkor   Copyright © 2021 Open Play AB