2022-11-03

Piffla för kampen mot cancer

Under oktober skänkte vi alla hyror oavkortat till Cancerfonden för att bidra till deras värdefulla arbete under Rosa bandet. Tillsammans samlade vi in 10 520 kronor!

Genom att hyra spel- och sportutrustning från någon av pifflboxarna runt om i Sverige kunde våra användare bidra genom lek, spel och idrott. Det gick även att skänka pengar direkt till insamlingen.

Insamlingen är tillbaka nästa år igen och då hoppas vi att Piffl finns i fler städer så att fler kan piffla för kampen mot cancer.

Stort tack till alla som bidrog!

2022-10-19

Piffl till fler platser i Södertälje

Södertälje kommun ökar tillgången till lek, spel och idrott med ytterligare fem pifflboxar.

I våras tog Södertälje kommun in två pifflboxar som placerades vid Eknäsbadet och Wasaskolan. Nu har kommunen utökat satsningen och ytterligare fem boxar har placerats ut. Invånare och besökare i Södertälje får tillgång till alla aktiviteter som finns i boxarna genom att ladda ner Piffl i App Store eller Google Play.

- I Södertälje satsar vi på att ligga i framkant när det gäller teknik och innovativa lösningar. Piffl är en jätterolig del av den satsningen och hjälper oss att skapa möjligheter för människor att genom lek och idrott vara aktiva, säger Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef, Södertälje kommun.

Här finns Piffl i Södertälje

 • Eknäsbadet
 • Dalparkens lekplats
 • Wasaskolan
 • Geneta DiscGolfPark
 • Västergårds spontan
 • Södertälje IP
 • Badparkens lekplats

Aktiviteter för alla

Boxarna är fyllda med klassisker som basket, fotboll, boule och kubb, men innehåller också nya aktiviteter som spikeball, discgolf och speedminton. Vilka aktiviteter som finns i respektive box ser man enklast i piffl-appen.

2022-10-13

Vi vann Best Traction i Venture Cup

Igår vann vi priset Best Traction i finalen av Venture Cup!

Vi har under året gått från att finnas i 3 kommuner till att nu finnas i 25, vilket gör oss både stolta och glada.

Tack - till alla pifflare som dagligen visar att det går skitbra att dela, till er som möjliggör att Piffl kommer till fler platser så att vi kan ge fler tillgång till en aktiv fritid, Venture Cup Sverige för fantastiska dagar i Uppsala.

Vi vill också gratulera alla finalister och vinnare, samt ge ett extra stort grattis till våra grymma kontorskollegor Parametric Solutions som tog hem Startup of the year.

2022-10-12

Dela på spel- och sportutrustning på Lidingö

Nu kan invånare och besökare dela på spel- och sportutrustning på Lidingö. En aktivitetsbox från Piffl har placerats vid Hersbyhallen och är fylld med aktiviteter att nyttja i stadens utemiljö. En satsning från Lidingö stad för att förenkla rörelse och spontan aktivitet.

Piffl möjliggör delande

Piffl ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom Piffls app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Aktiviteter vid Hersbyhallen

Vid Hersbyhallen finns flera aktivitetsytor, bland annat en basketplan och en fotbollsplan. Med Piffl på plats kommer fotbollar, basketbollar och annan utrustning finnas tillgänglig för alla att dela på.

Första aktivitetsboxen på Lidingö

Piffl finns på 26 orter i Sverige, aktivitetsboxen vid Hersbyhallen är den första på Lidingö.

- Vi är så glada över att Lidingö stad vill förenkla spontan aktivitet och inspirera delande genom att ge tillgång till utrustning vid Hersbyhallen. För oss är det en självklarhet att man vid en basketplan också borde ge tillgång till några basketbollar som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Så här funkar det

 • Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play
 • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
 • Lämna tillbaka
 • Kostnaden är 10 kr i startavgift och sedan 10 kr/timme

2022-09-28

Alingsås kommun vill förenkla rörelse med Piffl

Alingsås kommun har tagit in en aktivitetsbox från Piffl till Nolhaga Parkbad. 

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till spel-, sport- och träningsutrustning i städers offentliga utemiljöer. Genom att tillgängliggöra utrustning direkt vid aktivitetsytor vill Piffl förenkla aktivitet och inspirera till delande.

Nytt utegym i Alingsås

I slutet av november planeras ett nytt utegym att vara klart på baksidan av Nolhaga Parkbad i Alingsås. En rosa aktivitetsbox från Piffl är redan på plats i anslutning till gymmet. I boxen finns kompletterande träningsutrustning, exempelvis TRX-band, kettlebells och fria vikter. Kubb, ringspel och spikeball finns också i boxen.

Piffl ska inspirera aktivitet och delande

- Piffl blir ett spännande tillskott hos Alingsås kommun som värnar om ett aktivt liv för alla. Att vi också kan inspirera till att hushålla resurser genom delande och ge alla möjlighet att delta i aktiviteter för en billig peng ser vi väldigt positivt på, säger Jan Wärn, verksamhetschef, anläggning och fritid, Alingsås kommun. 

Invånare och besökare i Alingsås får tillgång till aktivitetsboxen och dess utrustning genom att ladda ner Piffl i App Store eller Google Play. Lärare och fritidspedagoger i Alingsås kommun har fri tillgång till alla aktiviteter i boxen. 

Aktivitetskarta

Utöver aktivitetsboxen fylld med utrustning kommer Piffl mappa ut aktivitetsytor i Alingsås så att invånare och besökare enkelt kan navigera sig till närmaste utegym, basketplan, fotbollsplan etc. Aktivietskartan är en del av Piffls app. 

- Jättekul att Piffl nu finns i Alingsås! Vi ser fram emot att bidra till ett ökat delande där alla kan testa nya aktiviteter utan att behöva köpa eller äga någon utrustning. Vi hoppas att Piffl ska förenkla aktivitet och inspirera till mer rörelse i Alingsås utemiljö, säger Dennis Axelsson, en av Piffls två grundare.

Så här funkar det

 • Ladda ner appen Piffl
 • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
 • Lämna tillbaka
 • Kostnaden är 10 kr i startavgift och sedan 10 kr/timme

2022-09-16

Högskolan Kristianstad förenklar aktivitet på campus med Piffl

Yana Zlatanova och Hiva Moghaddam testar speedminton, en av aktiviteterna från Piffls aktivitetsbox.

Högskolan Kristianstad har tagit in en aktivitetsbox från Piffl för att förenkla aktivitet och rörelse på campus.

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till spel- och sportutrustning vid städers aktivitetsytor. Genom att tillgängliggöra utrustning direkt på plats vill Piffl förenkla rörelse och ge människor fler möjligheter att testa nya spännande aktiviteter utan att behöva äga eller köpa någon utrustning. 

Piffl på Högskolans campus

Idag kom Piffls aktivitetsbox till Högskolan Kristianstad. Aktivitetsboxen är fylld med roliga aktiviteter som bland annat speedminton, volleyboll och fotboll. Studenterna får tillgång till alla aktiviteter genom Piffls app som laddas ner i App Store eller Google Play.

– Jag har sett att Piffl finns på andra campus och att det inte fanns någonstans i Kristianstad. Vi vill ha ett levande campus här, så jag tänkte att det kör vi på, säger Magnus Ahlrot, fastighetschef på Högskolan Kristianstad.

Mer aktivitet på campus

Yana Zlatanova och Hiva Moghaddam har flyttat till Kristianstad för att plugga Software Development. De är båda engagerade i styrelsen för Högskolan Kristianstads idrottsförening (HKIF) och tror att Piffl kommer bidra till mycket aktivitet på campus.

– Vi har tänkt ha lunchaktiviteter på campus med vår studentförening, så detta kommer verkligen perfekt! Nu kan vi bara låna saker från boxen, säger Yana.

– När vi inte har undervisning så kan vi stanna kvar på campus. Om studenterna får veta om det så tror jag att aktiviteterna kommer att användas, säger Hiva.

Först ut i Kristianstad

Piffl finns just nu i 21 städer i Sverige men aktivitetsboxen på Högskolan Kristianstads campus är den första i Kristianstad. 

- Jätteroligt att Högskolan Kristianstad vill ge fler möjligheter till aktivitet direkt på campus! Vi ser fram emot att bidra till ett attraktivt campusområde där studenterna kan mötas genom olika aktiviteter så fort schemat tillåter, säger William Nimbs, en av Piffls två grundare. 

2022-09-15

MKB Fastighet främjar rörelseglädje med Piffl

Piffl i Augustenborg.

MKB Fastighets AB tar in två aktivitetsboxar från Piffl för att främja rörelseglädje i Augustenborg och Gullviksborg.

Piffl är en delningsplattform för sport- och fritid som ger tillgång till spel- och sportutrustning i städers offentliga utemiljöer. Genom en app får invånare och besökare tillgång till Pifflboxar fyllda med roliga aktiviteter som exempelvis kubb, basket, fotboll och boule.

- MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsföretag. Med nästan 26 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler är vi det största fastighetsbolaget i Malmö. I Ekostaden Augustenborg där delande och trygghet står i fokus kommer en Pifflbox att vara placerad, säger Maria Lundgren, fastighetsförvaltare och Louise Wide-Swensson, bosocial utvecklare på MKB.

MKB vill att Piffl ska bidra till aktivitet och gemenskap

- I vårt gröna område hoppas vi på att främja rörelseglädje, aktivitet och gemenskap genom delande. Med närhet till skola, seniorboende och flera aktivitetsytor i området ser vi fram emot att våra kunder ska kunna träffas och umgås, samt skapa många positiva möten, säger Maria Lundgren, fastighetsförvaltare och Louise Wide-Swensson, bosocial utvecklare på MKB.

En till Pifflbox kommer placeras ut nästa år

I början av nästa år kommer MKB placera ut en till Pifflbox, området är däremot inte bestämt än.

- Jättekul att MKB tar Piffl till Malmö! Vi ser fram emot att bidra till en attraktiv utemiljö i Augustenborg och Gullviksborg. Vi hoppas att Piffl ska inspirera lek, aktivitet och gemenskap, säger Dennis Axelsson, en av Piffls två grundare.

Ladda ner Piffls app i App Store eller Google Play för att se vilka aktiviteter som finns i respektive box.  

2022-09-13

Sundbyberg stad tar Piffl till Rissne

Sundbyberg stad har tagit in en aktivitetsbox från Piffl till Rissne idrottsplats för att förenkla spontan aktivitet och rörelse. 

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till spel- och sportutrustning vid städers aktivitetsytor och näridrottsplatser. Genom Piffls app får invånare och besökare tillgång till aktivitetsboxar fyllda med aktiviteter att nyttja i stadens utemiljö.  

Sundbyberg stad vill erbjuda fler möjligheter till aktivitet

- Det är viktigt för oss i staden att kunna erbjuda möjligheter till aktiviteter och rörelseglädje i hela Sundbyberg och det är därför mycket positivt att vi nu har Piffls aktivitetsbox på plats på Rissne IP, säger Johan Storåkers, kultur- och fritidskommunalråd.

Dela på utrustning vid Rissne idrottsplats

Aktivitetsboxen i Rissne är fylld med roliga aktiviteter som fotboll, basketboll, frisbee och kubb. Invånare och besökare får enkelt tillgång till aktiviteterna via Piffls app, som laddas ner i App Store eller Google Play

- Vi är jätteglada över att Piffl nu finns i Sundbyberg och ger alla invånare och besökare möjlighet att på ett enkelt och hållbart sätt testa nya aktiviteter. Vi hoppas att Piffl ska bidra till mer lek, spel och aktivitet vid Rissne idrottsplats, säger William Nimbs, en av Piffls två grundare.

2022-08-31

Piffl förenklar spontan aktivitet i Täby Park

Att skapa en mötesplats som främjar spontan aktivitet och hållbarhet utgjorde en stor del av visionen med Täby Park redan i planeringsstadiet för 10 år sen.

Idag ger Täby Park flera möjligheter till rörelse. Runt platsen finns bland annat boulbanor, beachplaner, utegym, paddelbanor och grönområden. För att förenkla spontan aktivitet finns även två aktivitetsboxar från Piffl.

Piffl är en delningsplattform som ger tillgång till spel-, sport- och träningsutrustning direkt vid städers aktivitetsytor. Genom Piffls app får invånare och besökare tillgång till aktivitetsboxar och behöver därmed inte själva äga eller köpa någon utrustning.

Piffl förenklar spontan aktivitet och rörelse

- Vi vill erbjuda ett sunt och aktivt liv för dig som vistas i Täby Park. Du ska kunna vara spontan och på ett enkelt sätt testa nya sporter eller utomhusspel. Därför fastnade vi för Piffl som ger dig möjlighet att, på ett enkelt sätt och till nästan ingen kostnad alls, röra dig och göra roliga aktiviteter tillsammans med andra. Det tror vi gynnar hela Täby Park, säger Ulrica Ebeling Pålstedt, Marknadskommunikatör, Skanska Täby Park AB.

- Vi är väldigt glada över att Piffl finns i Täby Park! Genom att ge tillgång till utrustning direkt på plats hoppas vi bidra till mer lek och rörelse, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Ladda ner Piffl i App Store eller Google Play för att se vilka aktiviteter som finns i Täby Park.

2022-08-23

Jönköpings kommun förenklar rörelse med Piffl

Piffl ska inspirera till mer rörelse och aktivitet i Jönköpings kommun

Piffl är en delningsplattform som ger tillgång till spel- och sportutrustning vid städers aktivitetsytor. Genom Piffls app får invånare och besökare åtkomst till aktivitetsboxar fyllda med utomhusspel och aktiviteter att nyttja i stadens utemiljö. 

Jönköpings kommun har tagit in fyra aktivitetsboxar från Piffl

Aktivitetsboxarna är placerade vid Stadsparken, Friaredalen, Vätterstranden och Oset. Satsningen ska förenkla spontanidrott i Jönköping och ge alla möjlighet till en aktiv fritid i sitt närområde. 

Innehållet i aktivitetsboxarna anpassas efter platsen och människorna omkring den. Exempelvis kommer det finnas några volleybollar i boxen om den står i anslutning till en beachvolleyplan och basketbollar om boxen står vid en basketplan. Aktiviteterna i boxen justeras efterhand beroende på vilka som är mest populära. 

I Piffls app kan man se vart man kan aktivera sig i sitt närområde och vilka aktiviteter som finns i respektive box. Appen går att ladda ner i App Store eller Google Play.

- Vi är så glada över att Jönköpings kommun vill förenkla spontanidrott med Piffl! Nu får alla, oavsett vilken utrustning man äger eller inte, möjlighet att testa nya aktiviteter i stadens utemiljö. Vi hoppas att tillgången av spel- och sportutrustning direkt på plats ska sänka tröskeln till aktivitet och rörelse, säger William Nimbs, en av Piffls grundare.

Med stöd av

Almi logotyp
Vinnova logotyp
Connect Sverige logotyp
coompanion-2
Västra Götaland Regionen logotyp
Founders Loft logotyp

Kontakta oss

Support: +46 10 204 00 66
Huvudkontor: +46 10 204 00 65

Email: info@piffl.se

Vera Sandbergs Allé 5B
411 33  Göteborg

Integritetspolicy   Användarvillkor   Copyright © 2021 Open Play AB